Belföld

A szavazók fele elküldené Gyurcsányt

Az szavazók fele szerint Gyurcsánynak távoznia kell a kormány éléről, 43 százalék pedig már pártelnöknek sem tartja elfogadhatónak. A felmerült utódjelöltek közül Szilit tartják a legalkalmasabbnak, Hillerben és Kiss Péterben viszont nem bíznak.

Egyre több jel utal arra, hogy az MSZP március 29-i országos pártértekezlete fordulópont lehet a kormányfő-pártelnök számára. A népszavazás sikere óta ugyanis Gyurcsány Ferenc jövőjéről és programjáról gondolkodni kezdtek a párttársai – írja a Heti Válasz.

A lap megbízásából készített Nézőpont Intézet-felmérésből kiderül: a népszavazáson elsősorban a kormányfő, s csak másodsorban a pártelnök bukott meg. A megkérdezettek 50 százaléka szerint Gyurcsánynak a kabinet éléről kellene távoznia, s „csak” 43 százalékuk mondja, hogy menjen a párt éléről.

Forrás: Heti Válasz

Forrás: Heti Válasz

Hiába szorgalmazza ugyanakkor sok választó a főreformer távozását, az utódjelölés ügyében továbbra is tanácstalan a többség. Alig néhány megkérdezett tudott alkalmas pótminiszterelnököt megnevezni.

Az esetleges pártelnökutód-jelöltek közül a válaszadók majdnem fele Szili Katalinnak osztana lapot, a bő két évig pártelnök Hiller Istvánban jóformán senki, a hagyományos baloldalt képviselő Kiss Péterben alig néhányan bíznak.

A tanácstalanság ellenére egyre nagyobb az igény arra, hogy történjen valami: a válaszadók harmada szükségesnek tartaná egy új baloldali párt létrehozását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik