Belföld

Szakértők vizsgálnák az iskolai biztonságot

Az iskola biztonságával kapcsolatos javaslatok kidolgozására szakértői munkabizottságot hozott létre Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) közlése szerint a testület feladatköre kiterjed a pedagógusok zavartalan és magas színvonalú oktató-nevelő munkájának, a tanár-diák viszony kérdéseinek, az iskolai agresszivitás okainak kezelésére, illetve az iskolát érő külső negatív hatások kiszűrésére.

A szakértői munkabizottság felkérést kapott a szükséges törvényi-jogi környezet, a pedagógiai, a gyermek- és ifjúságpszichológiai problémák áttekintésére is.

A bizottság tagjai társadalomtudósok, biztonsági kérdésekkel foglalkozó szakértők, szakmai és szakszervezeti képviselők, a szervezet elnöke Szüdi János, az OKM szakállamtitkára, társelnöke pedig Danielisz Béla, a főváros bűnmegelőzési tanácsnoka.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, az Igazsági és Rendészeti Minisztérium, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium egy-egy képviselőjét is soraiban tudó bizottság első ülését március 31-én, hétfőn tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik