Belföld

Civilek a pedagógusverés ellen

Ismert közéleti személyiségek és civilek követelik, hogy a mindenkori kormányzat biztosítsa a pedagógusi hivatás korszerű anyagi és erkölcsi feltételeit.

Védjük meg a pedagógusokat! Védjük meg a gyerekeket! című felhívást a napokban történt tanárverések elleni tiltakozásul harmincnyolcan írták alá.

A felhívásban emlékeztetnek arra, hogy 2008. március 21-én megdöbbentő képsorokat sugárzott a közszolgálati televízió esti híradója. Az egyik budapesti középiskola tanulója az osztály szeme láttára a katedrán többször tettlegesen bántalmazta idős tanárát, aki védtelenül és kiszolgáltatva állt nevetgélő tanítványai előtt.

Mint írták, a pedagógus szakma erkölcsi és anyagi ellehetetlenítése, az ostobán értelmezett szabadságfelfogás vezetett ahhoz, hogy a katedra ma már veszélyes üzemmé vált. 2008-ra a tanárverés majdhogynem szokványos történéssé, színes hírré változott.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke ugyancsak hétfőn beszélt arról, hogy a parlament oktatási bizottságának elnökéhez fordul az elmúlt hetek tanárverései miatt. A házelnök azt kéri Szabó Zoltántól, a testület elnökétől, hogy foglalkozzanak a kérdéssel, tekintsék át, megfelelőek-e a jogszabályok, valamint szükséges-e és ha igen, akkor miként lehet javítani a diákok erkölcsi nevelésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik