Belföld

Két újabb rendbontó fotóját tették közzé

Két újabb, a március 15-én elkövetett jogsértések miatt keresett személyről került fel fotó a rendőrség honlapjára vasárnap. A rendbontókat azonosítóknak a rendőrség félmillió forintot ajánlott fel.

Az egyik képen egy kopasz, fekete dzsekis, arcát sállal eltakaró fiatalember, a másik fotón pedig egy középkorú férfi látható. Az első négy fényképfelvétel szerdán került fel a weboldalra, ez csütörtökön két újabb fotóval egészült ki, vasárnap pedig ismét két fénykép jelent meg. Közben az egyik férfi önként jelentkezett, így jelenleg hét embert keresnek a fényképfelvételek segítségével.

Megvédik a tanút

A budapesti főkapitány minden egyes személy ismertté válása esetén félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, és ha bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, a nyomravezető ismereteit az eljárás során tanúként ismerteti.

Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi, a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. Jelentkezni egyebek között az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöldszámán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon lehet.

12 nyomozó keresi őket

Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány egy 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket és felkutassák azokat, akik az esti rendbontásban részt vettek.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezet tartott bejelentett rendezvényt. Budaházy György felszólítására megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével ünnepi gálaműsor zajlott a nemzeti ünnep alkalmából. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is, a rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik