Belföld

Még nem ismerték fel a rendbontókat

A félmillió forintos nyomravezetői díj ellenére csütörtökön délelőttig még senki nem jelentkezett telefonon a rendőrségnél, hogy felismert volna bárkit azok közül, akiket a március 15-én elkövetett jogsértések miatt keresnek.

Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány egy 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket és felkutassák azokat, akik az esti rendbontásban részt vettek. A rendőrség egyelőre négy személy azonosításához kéri a lakosság segítségét, a férfiak fényképét a rendőrség az interneten tette közzé még szerdán délután.

A budapesti főkapitány minden egyes személy ismertté válása esetén félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során tanúként ismerteti.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is, a rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik