Belföld

Az álküldöttek befolyásolhatták a SZDSZ elnökválasztását

Befolyásolhatta az SZDSZ tavalyi elnökválasztásának eredményét, hogy álküldöttek is részt vettek a tisztújító küldöttgyűlésen - erről a HírTV internetes oldala számolt be csütörtökön este, arra hivatkozva, hogy a jelentés szövege a Magyar Nemzet birtokába került.

A liberálisok belső vizsgálatának eredményét rögzítő Jüttner-jelentés – amelyet várhatóan csütörtökön késő este hoznak nyilvánosságra – szerint a bizottságnak sokan arról számoltak be, hogy az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, T. Asztalos Ildikó több álküldöttet is arra kért, Kóka Jánossal szemben Fodor Gáborra szavazzon.

A hirtv.hu szerint a testület azt már nem tudta bizonyítani, hogy a felkért emberek valóban részt vettek-e a szavazáson. Annak ellenére sem, hogy korábban a HírTV is többször bemutatta azt a felvételt, amelyen az egyik álküldött elismeri: arra kérték, hogy Kóka Jánosra voksoljon és ezt meg is tette.

A Jüttner Csaba vezette vizsgálat a HírTV szerint a titkos szavazásra hivatkozik. Kitérnek arra, hogy az egyoldalas összegzésben azt is írják: a jogosulatlan szavazók nem tudták a második forduló eredményét befolyásolni, hiszen ott már 13 szavazat különbség volt Kóka János javára. Az első fordulót azonban éppen azért kellett megismételni, mert ugyanannyian szavaztak Kóka Jánosra és Fodor Gáborra. A bizottság az álküldötteket nem találta meg – olvasható a tévécsatorna internetes oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik