Belföld

Hagyó mutyiját sejti a Fidesz

Hagyó Miklós (MSZP), a fővárosi főpolgármester-helyettes segítségével át akarják játszani az Örs vezér tér egy részét egy Leisztinger Tamáshoz köthető cégnek - jelentette ki Révész Máriusz (Fidesz) országgyűlési képviselő, aki az ügyben közgyűlési vizsgálatot kér.

Révész Máriusz elmondta, információik vannak arról, hogy az Árkád Üzletközponttal és a Gyakorló utcai lakóteleppel szemközt fekvő területet, ahol eredetileg egy 300 férőhelyes P+R-parkoló épült volna, át akarják játszani „az MSZP-hez köthető” vállalkozónak.

A parkolónak 2007 őszére kellett volna megépülnie, ami nem történt meg. A Fidesznek információi vannak arról, hogy tárgyalások folynak a BKV tulajdonában lévő terület eladásáról. Mint elmondta: a múlt hét végén találtak egy bejegyzést a terület tulajdoni lapján erre vonatkozóan.

A Fidesz ezért felszólítja a Fővárosi Közgyűlést, hogy vizsgálja ki a terület eladásának körülményeit s Hagyó Miklós ebben játszott szerepét. Ugyancsak szorgalmazzák, hogy a BKV felügyelőbizottsága is foglalkozzon a terület értékesítésének körülményeivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik