Belföld

Jövőt mutatott Orbán Viktor

Méltó kormányzatot és Országgyűlést vizionált Magyarországnak Orbán Viktor. A Fidesz elnöke erkölcsi kérdésekről és az összefogás politikájáról is beszélt.

A mennydörgés azt mondja, ember le térdeidre, az Isten beszél – kezdte beszédét Orbán Viktor, a Fidesz nagygyűlésén, ahol közel harmincezren hallgatták szavait. A Fidesz elnöke 1848 kapcsán beszélt a közösség születéséről, a forradalom szárnybontásáról és a szabadságharc kezdeteiről, majd szót ejtett a kormánypártokról, akik „sápadtan és reszketve”, mint a 48-as helytartótanács, oktatja a népet.

Mint megjegyezte, március 9-e óta tudjuk, hogy Magyarország jobbat érdemel. „Olyan országgyűlést és olyan kormányzatot, amely méltó hozzá” – mondta Orbán.

A múlt heti népszavazást úgy ítélte meg, mint alkotmányos népítélet, amely világszabadalom, hiszen erőszakmentes és derűs volt. „A nagyméltóságú helytartótanács azt szereti, ha a nép egymást gyűlöli, mindenki mindenkit” – közölte az ellenzék vezére, aki szerint a hanyatlás és a romlás elé csak az összefogás politikája emelhet gátat.

Beszélt az erkölcsi kérdésekről, amelybe beletartozik a gazdasági siker, a sikeres politika és a sikeres nevelés is. Szavai szerint, akinek van jövője, az a történelemben is a jövőt keresi és nem a múltat.

„De merre van a jövő?” – tette fel a kérdést. Szerencsére a válasszal sem maradt adós, mert közölte, hogy mindig arra van, amerre még nem jártunk, de közösen szeretnénk. „Vagy találunk egy utat, vagy építünk egyet” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik