Belföld

Tb-mentő népszavazás: több mint 500 ezer aláírás

Több mint ötszázezer aláírás gyűlt már össze azért, hogy népszavazás döntsön arról: az üzleti biztosítók szerepet vállaljanak-e az egészségbiztosítási rendszerben - jelentette be Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke.

A több civil szervezet által összegyűjtött aláírásokat valószínűleg április 10-én adják le hitelesítésre az Országos Választási Bizottsághoz a többi, még a civileknél lévő körülbelül 100-200 ezer aláírással együtt.

Abban az esetben nem lesz népszavazás, ha a kormány hatályon kívül helyezi az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt, és megállapodást köt a szakszervezetekkel, hogy öt évig nem kezdeményez és nem támogat olyan elképzelést, amely engedné az üzleti biztosítók megjelenését az egészségbiztosításban – emelte ki a Liga-elnöke.

A március 9-i népszavazáson a magas részvételi arány előrevetíti, hogy az egészségbiztosításról esetlegesen megtartott referendum is sikeres lesz – nyilatkozta egybehangzóan Gaskó István, Cser Ágnes, az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) és Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik