Belföld

Kisebb rendbontásokkal számol Rogán

Március 15-én kisebb rendbontások lehetnek Budapest belvárosában, de alapvetően nyugodt lesz az ünnep – véli Rogán Antal. Az építőanyagokat elszállították, vagy körbekerítették.

„Nem a nagy rendezvények környékén lesz probléma. Ha valakik megpróbálják a rendet megzavarni, azok inkább kisebb csoportokban, önállóan próbálják ezt meg. Ezeknek az elhárítása már egyértelműen a rendőrség feladata” – mondta Rogán Antal. A polgármester ugyanakkor nyugodt március 15-ére számít, hiszen 2006. október 23. óta egyre nyugodtabbak a nemzeti ünnepek.

A szükséges óvintézkedéseket megtették a belvárosban: a nagyobb rendezvények környékén az építőanyagokat biztonságba helyezték, elszállították vagy kerítéssel vették körül. A kerületben 22 térfigyelő kamerával figyeli majd a rendőrség az utcákat. A rendszer akár éjjel is értékelhető képet ad – tette hozzá.

Emellett a kerület telefonos ügyfélszolgálatot is indított, amely kora reggeltől késő estig várja a lakossági kérdéseket és bejelentéseket. Az ügyfélszolgálat összeköttetésben áll a rendőrség operatív törzsével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik