Belföld

Iskolaigazgatót fojtogattak a szülők Őrhalomban

A szülők azért kezdtek dulakodni a pedagógussal, mert fegyelmezetlenül viselkedő lányukat elültették az órán. Az igazgató nyakát is megszorongató házaspár akár három év börtönt is kaphat.

Iskolaigazgatót vert meg Nógrád megyében egy házaspár, amely azon háborodott fel, hogy fegyelmezetlenül viselkedő lányukat a pedagógus elültette a helyéről. Az eset a Nógrád megyei Őrhalomban történt szerdán, az igazgató könnyű sérülést szenvedett.

Az intézményvezető tanár az órán sorozatosan fegyelmezetlenül viselkedő ötödik osztályos lányt egy másik helyre ültette, a kislány emiatt engedély nélkül hazament. Otthon elmondta a történteket szüleinek, akik az iskolába siettek, ott az igazgatóval kiabáltak, trágár szavakkal illették, majd odáig fajult az ügy, hogy végül az igazgató nyakát szorongatták. A 30 és 37 éves szülők elismerték a cselekmény elkövetését, ellenük közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak büntetőeljárást.

Az ügy összes körülményére való tekintettel 15 napon belül bíróság elé állítják az elkövetőket – tájékoztatott a rendőrség. A bántalmazó szülők ellen a büntető törvénykönyv alapján akár három évig terjedő szabadságvesztetés büntetés is kiszabható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik