Belföld

Jogerősen vesztett képviselői ellen az MDF

Végérvényesen jogerőssé vált az az ítélet, amely kimondta, hogy az MDF-nek nem vagyoni kártérítést kell fizetnie, és nemzetközi sajtótájékoztatón kell bocsánatot kérnie a törvénytelenül kizárt öt egykori képviselőjétől - írja a Magyar Nemzet.

Az ítélet azzal vált véglegessé, hogy a Legfelsőbb Bíróság elutasította az MDF felülvizsgálati kérelmét. Helyt adott ugyanakkor Balsai István, Kelemen András, Font Sándor, Szászfalvi László és az időközben elhunyt Horváth Balázs ügyvédje felülvizsgálati kérelmének, amelyben azt kezdeményezték: ne csak Herényi Károly frakcióvezető, hanem maga az MDF is feleljen a jogszabálysértésekért.

Az érintetteknek a demokrata fórum jogszerűtlen kizárásuk, jó hírnevük és személyiségi jogaik megsértése miatt 12 millió forintos elégtételt fizetett – nem vagyoni kártérítésként -, ám a megítélt bocsánatkérés elmaradt. Varga István ügyvéd tájékoztatása szerint a Legfelsőbb Bíróság ítélete alapján hamarosan megkezdődik a vagyoni kártérítésről rendelkező bírósági tárgyalás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik