Belföld

Fegyverarzenált foglaltak le Veszprémben

Közel húsz fegyvert, géppisztolyt, karabélyt és pisztolyt, s több kilogrammnyi lőszert foglalt le a veszprémi rendőrség házkutatás során három balatonkenesei és egy nemesvámosi lakásban.

Nagyobb részben második világháborús fegyverekről, lőszerekről és gránátokról van szó, ám azok többsége használható lenne ma is – közölte Horváth Imre ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A gyanúsítottaknak hobbijuk volt a régi fegyverek gyűjtése, s fémkeresővel kutatták az erdőkben – főleg a második világháború dunántúli csatáinak helyszínein – a fegyvereket, lőszereket és gránátokat – mutatott rá a bűnügyi igazgató. A nagy mennyiségű, többségében ma is használható fegyverről, éles lőszerről azonban bejelentést nem tettek – tette hozzá az ezredes.

A rendőrség nyolc fiatalembert gyanúsít – akik főleg balatonkenesei, valamint veszprémi és nemesvámosi lakosok – fegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűncselekményével. A huszonéves fiatalok – akik rendezett családi körülmények közt élnek, néhányuk főiskolás, egyetemista – egymás közt cserélgették is a fegyvereket, sőt az interneten kapcsolatba kerültek más gyűjtőkkel is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik