Belföld

Horváth Ágnes megkezdi a „kármentést”

Szakmai párbeszédet kezdeményez az egészségügyi miniszter a népszavazás eredménye következtében kialakult károk enyhítésére.

A népszavazás nagyon nehéz helyzetet teremtett az egészségügyben, amiért nem a szavazók, hanem a voksolást kezdeményező pártok kétszeresen is felelősek – jelentette ki expozéjában Horváth Ágnes. Az Országgyűlés megkezdte a népszavazáson hozott döntések végrehajtását célzó kormányzati és fideszes törvényjavaslat együttes általános és részletes vitáját.

A Fidesz és a KDNP olyan referendumot kezdeményezett, amelyet csak megnyerni lehet, másrészt nem mondták meg, milyen módon pótolnák az egészségügyből kieső bevételt – fogalmazott a tárcavezető. Horváth Ágnes cserbenhagyásos gázolásnak nevezte, hogy a Fidesznek nincs javaslata a kialakult problémák megoldására.

Végrehajtás-büntetés

Lendvai Ildikó (MSZP) a népszavazáson hozott döntések végrehajtását célzó kormányzati és fideszes törvényjavaslat együttes általános és részletes vitájában úgy fogalmazott: a kormánynak az a dolga, hogy végrehajtsa a szavazók többségének akaratát.

Mikola István (Fidesz) szerint a kormánypártok a népszavazás eredménye miatt “sértettek”. Közölte: a kormány egyértelműen meg akarja büntetni a népet. Mint mondta, nem az embereknek kell tanulniuk abból, ami történt, hanem a kormánynak kell tanulnia a népszavazás eredményéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik