Belföld

Orbán: alkotnunk kell

Az önbecsülés napjáról és a nemzedékek összefogásáról beszélt Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint a népszavazással az egészségbiztosítási törvény is elbukott, ezért azt vissza kell vonni.

Az önbecsülés napjának nyilvánította március kilencedikét Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a Parlamentben azt mondta, a megszorítás és a pénzbehajtás nem reform.

Kiemelte, hogy nemzedéki összefogást láthattunk a népszavazás alkalmából és azt üzente a kormányak, hogy hiba volt arra buzdítani az embereket, hogy ne menjenek el szavazni. “A közöny nem lehet egy ország iránytűje” – tette hozzá.

A választók döntöttek, új, más irányt akarnak Magyarország számára – vélte az ellenzéki vezető, hozzátéve, hogy a választással mindenki nyert, a kormánypártokat kivéve. “A kormánypártok az egyedüli vesztesei a népszavazásnak, még a nemmel szavazók is nyertek, mert nem kell fizetniük” – értékelt Orbán.

Szerinte a referendummal az egészségbiztosítási törvényt is elvetették a választók, így azt vissza kell vonni. Orbán szerint mostantól a feladat: alkotni kell. A Fidesz elnöke elsősorban az egészségügyi rendsze új irányának megalkotására célzott.

Úgy kell megújítani, hogy ne káoszba vezessen, hogy az emberek egészségesebbek legyenek, hogy az állam több pénzt költsön az egészségügyre, ne kevesebbet – zárta felszólalását Orbán, majd hozzátette: “Szép volt Magyarország!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik