Belföld

Már a vita sem megy a Fővárosi Közgyűlésnek

A költségvetésről vitatkoznának a Fővárosi Közgyűlésben, de a pártok egymás után kérnek frakciószünetet. Demszky szerint, ha március 15-ig nem egyeznek meg a felek, akkor havi 4-5 milliárdtól esik el Budapest.

Az MSZP által kért félórás frakciószünet után sem kezdődhetett meg hétfőn a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén az önkormányzat ez évi 512 milliárd forintos költségvetési tervezetének vitája.

A büdzsé tárgyalása előtt ugyanis Bagdy Gábor kért félórás frakciószünetet a KDNP nevében.

Az MTI információi szerint a szocialisták frakcióülésén megfogalmazódott, hogy ha nem tárgyalnak az egészségügyi holdingról, akkor ragaszkodnak ahhoz a korábbi javaslatukhoz, hogy a költségvetésbe 8 milliárd forintos módosítást építsenek be.

Ebből 5,5 milliárd a kórházak múlt évi működési hiányának pótlásához, 2,5 milliárd forint pedig a gép-műszer beszerzésekhez kellene. Erre a jelenlegi tervezetben nincs semmilyen összeg beállítva.

Demszky Gábor főpolgármester még a büdzséről folytatott napirendi vitában felhívta a figyelmet arra, hogy havi 4-5 milliárd forintot veszíthet a fővárosi önkormányzat akkor, ha nem lesz elfogadott költségvetése március 15-ig. Az állami támogatásokat ugyanis csak akkor kapja meg az önkormányzat, ha 15-ig elfogadják a büdzsét, s ezt jelzik az államnak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik