Belföld

Egyszerre törlik el a díjakat

Március 11-én együttesen folytassa le a parlament a vasárnapi ügydöntő népszavazáson hozott döntés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános és részletes vitáját - indítványozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

A javaslat összevont tárgyalásához az Országgyűlésnek el kell térnie a házszabálytól, amelyre a Házbizottság tehet javaslatot – írja a miniszterelnök Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének küldött levelében. Gyurcsány Ferenc azt is kezdeményezi, hogy a „módosító javaslat(ok)ról történő szavazásra és – módosító javaslat(ok) elfogadása esetén is – a zárószavazásra március 17-én (hétfőn) kerüljön sor”.

A miniszterelnök arról is tájékoztatta Szili Katalint, hogy a törvényjavaslat országgyűlési vitájában a kormányt Horváth Ágnes egészségügyi miniszter képviseli.

Gyurcsány Ferenc a népszavazás után vasárnap jelentette be, hogy a kormány törvénymódosító indítványokat nyújt be a parlamentnek, hogy a vizitdíj, kórházi napidíj, és a képzési hozzájárulás bevezetése előtti állapotot már április 1-jétől visszaállítsák. A törvénymódosítő javaslatokat a miniszterelnok.hu honlapon is lehet olvasni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik