Belföld

Orbán: a kormánynak meg kell egyeznie a társadalommal

Ha sikeres lesz a népszavazás, a kormánynak azt is át kell gondolnia, hogy érdemes-e nekifutni az őszi népszavazásnak vagy meg kell egyeznie a társadalommal - mondta Orbán Viktor miután leadta szavazatát.

A Fidesz elnöke feleségével, két nagyobb lányával, Ráhellel és Sárával, valamint Gáspár fiával adta le szavazatát a XII. kerületi, Zugligeti Általános Iskolában. Az ellenzéki párt vezetőjének legnagyobb lánya, Ráhel először élhetett szavazati jogával.

A szavazás nem a kormányról szól, hanem az országról; a célja, hogy lezárjunk egy rossz korszakot és egy újat, egy másikat nyissunk – fogalmazott Orbán Viktor újságíróknak, miután leadta szavazatát. Magyarországon először van ilyen népszavazás, soha a magyarok még nem voltak képesek arra, hogy békésen, a kormánnyal szemben meg tudják magukat szervezni, és szépen, nyugodtan, alkotmányosan érvényt szerezzenek akaratuknak – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy ha sikeres lesz a referendum, mit vár el a kormánytól, a Fidesz elnöke azt mondta: minden területet, amit érint a népszavazás – oktatáspolitikát, egészségpolitikát -, alaposan újra kell gondolni, és át kell gondolni, hogy az őszi népszavazásnak érdemes-e nekifutnia a kormánynak, vagy inkább jobb belátásra kell térnie, s meg kell egyeznie a társadalommal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik