Belföld

Már félezren tüntetnek

Mintegy 500 ember gyűlt össze a fővárosi Vértanúk terén vasárnap este, hogy hallgassa a szónokokat és várja a népszavazási eredményeket, a demonstrációra érkezőket rohamrendőrök igazoltatják, míg a Parlament környékén mintegy kétezer rendőr áll készültségben.

Az urnazárás után egy órával hatalmas üdvrivalgással fogadta a tömeg a részvételi eredményeket, illetve az előzetes adatok szerint a leadott igen voksok kimondottan magas számát. A szónokok arról beszélnek, hogy érvényes népszavazás esetén a kormánynak hétfőn le kell mondania. A térre egyre több feketeruhás, bakancsos, kopaszra nyírt fiatal érkezik, őket a rohamsisakot és teljes védőfelszerelést viselő rendőrök megmotozzák, illetve igazoltatják. A téren több olyan ember is van, aki arcát csuklyával, illetve kendővel takarta el.

A Vértanúk terén a kormány lemondását követelik (Fotó: MTI)

A Vértanúk terén a kormány lemondását követelik (Fotó: MTI)

A Nádor utcában nyitva lévő szórakozóhelyekre szintén bementek a rendőrök és igazoltattak, ahol több olyan fiatal is tartózkodott, akik a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 által meghirdetett demonstrációra érkeztek. A kordonokkal teljesen körbevett Kossuth téren, a Parlament közelében rendőrök állnak sorfalakat, a Nádor utca és a Garibaldi utca kereszteződésénél mintegy 30 rohamsisakos rendőr két szakaszban áll készültségben.

Az Alkotmány utcánál meghirdetett demonstráción csak a főszervező és néhány újságíró van jelen, a folyamatosan érkező tüntetők a Vértanúk terén csoportosulnak. A Szabadság téri köztelevízió székházát kordonok és rohamrendőrök védik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik