Belföld

Hazaindult a tüntetők többsége

Vasárnap este tíz órára mintegy kétszáz ember maradt a Vértanúk terén, ahová a népszavazást követő urnazárásra hirdettek meg kormányellenes és eredményváró demonstrációt; a sorozatos igazoltatások és a szónokok lehangoló beszéde miatt az emberek jó része hazatért.

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye ifjúsági mozgalom tiszteletbeli elnöke és Budaházy György beszédükben a Fideszt és a jobboldal politikusait bírálta, amiért az igen szavazatok győzelmének hatására sem követelik a kormány távozását. Azt mondták, elég volt a semmitmondó politikából, a népnek kell kezébe venni az irányítást, ezért március 15-re mozgósítást hirdettek.

Hétszázan tüntettek (Fotó: MTI)

Hétszázan tüntettek (Fotó: MTI)

A Vértanúk terén korábban mintegy hétszáz árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtató ember jelent meg, többségük fekete bakancsot és ruhát viselt, ezek jó része szintén elszivárgott a mellékutcákba.

A Nádor utcában felvonuló másfél száz rohamrendőr visszatért a kordonnal közbezárt Magyar Televízió épülete mellé, a Kossuth téren továbbra is sorfalakat állnak a rendőrök. A Vértanúk teréhez vezető mellékutcákban rohamsisakos és védőfelszerelést viselő rendőrök járőröznek és folyamatosan igazoltatnak, illetve vizsgálják az ellenőrzött személyek ruházatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik