Belföld

Három vízágyú már a Parlamentnél

Forgalomkorlátozásokat vezetett be a BKV, így tömegközlekedési eszközzel nem lehet eljutni a Kossuth térre. Legalább kétezer rohamrendőrt vontak össze a Parlamentnél és a Magyar Televízió onnan nem messze fekvő székházánál.

A rendőrségi intézkedések, közlekedésbiztonsági okok miatt délután fél hat óta nem áll meg a metró a Kossuth téren, és jelenleg se a 70-es, se a 78-as troli, se a 15-ös busz nem juthat be oda. A 2-es villamos is csak a Havas utca és a Roosevelt tér között jár. Arról, hogy a korlátozások meddig lesznek érvényben, egyelőre nem tudott tájékoztatást adni a BKV fődiszpécsere.

A rendőrség lezárta a Kossuth Lajos térre vezető utcákat, ugyancsak rendőrök állják el az utat az MTV székházánál. A Parlament mellett három vízágyú is felsorakozott. Az épület északi oldalában a parkoló területét teljesen megtöltötték a rendőrségi autóbuszok, mikrobuszok és járőrautók, míg a déli oldalon több teherautó is felsorakozott. A Kossuth Lajos tér közepén várakoznak a kutyás rendőrök.

A védőpajzzsal, rohamsisakkal és gázálarccal felszerelt rendőrök az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatánál, valamint a Vértanúk terénél, a Miniszterelnöki Hivatalnál, a Szalai utcánál állnak sorfalat a kordonok mögött, a téren lévő gyalogosokat a kordonon kívülre küldik. A kordonokkal teljesen körbezárt Kossuth tér környékén a rendőrök folyamatosan igazoltatják a kisebb csoportokban érkezőket, néhányuknak hátizsákját is átvizsgálják.

Vasárnap estére két szervezet jelentett be megmozdulást a Kossuth Lajos térre, illetve a Szabadság térre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik