Belföld

Budapest a külföldi menedzserek egyik kedvence

Budapest a 49. legkedveltebb lakóhely a külföldön élő üzletemberek körében - derül ki 254 metropolisra kiterjedő felméréséből. Ezzel a magyar főváros került az egyik legkedvezőbb helyre az új EU-tagállamok között – írta a Világgazdaság.

A lista nem csupán az egyes metropolisokban a külföldi menedzserek számára jellemzően elérhető jövedelmet veszi figyelembe, hanem olyan, az életminőséget alapvetően befolyásoló tényezőket is, mint például a környezetszennyezés mértéke, az infrastruktúra állapota, az egészségügyi vagy oktatási szolgáltatások elérhetősége és minősége, a személyes biztonság vagy a belpolitikai feszültségek mértéke.

Budapest még előrébb került volna, ha nem kap viszonylag gyenge pontszámokat a személyes biztonság és az idegen nyelvek használata terén. A magyar főváros legnagyobb erősségei közé tartozik az Európa többi részéről való elérhetőség, a kozmopolita környezet és a külföldiek számára könnyen elérhető, megfelelő színvonalú lakhatás biztosítása – olvasható a lapban.

A világranglista első 19 helyére kizárólag nyugat-európai városok kerültek. London csak a 26. helyen, míg Boston a világranglistán csak a 29. helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik