Belföld

Horn Gábor nekiugrott Tarlós Istvánnak

A Fidesz kampányával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz az a nyílt levél, amelyet Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke írt Tarlós Istvánnak, a Fidesz népszavazási kampányfőnökének. Tarlós István szerint a levél az SZDSZ egyre mélyebb kétségbeesését jelzi.

“Ismét az Ön kampánycsapata szervezi a csaló telefonhívásokat? Tudott arról, hogy ilyen kampányeszközt is igénybe fognak venni? Ha igen, vállalja a jogi és erkölcsi felelősséget azért, hogy egy intézmény hitelével és jó hírével visszaélve, az Ön emberei hazugságokkal hívogatják a szavazókat? Ha nem, van joga vizsgálatot elrendelni a kampánystábban, és megosztani annak eredményét a nyilvánossággal?” – hangzanak azok a kérdések, amelyeket Horn Gábor intéz Tarlós Istvánhoz.

A liberális politikus annak kapcsán fogalmazta meg a kérdéseit, hogy – mint írta – pár napja a Tárki Társadalomkutatási Intézet nevében magukat közvélemény-kutatónak mondó telefonálók hívták fel a népszavazási kérdésekről szóló hazugságokkal az embereket.

Hozzátette: az intézet rögtön cáfolta, hogy “a Fidesz hazugságait terjesztő kérdéseket ők tették volna fel”.

Rinocérosz

Horn Gábor felidézte, hogy 2006 szeptemberében, az önkormányzati választást megelőző napokban egy Rinocérosz Kft. nevű cég közvélemény-kutatásnak álcázott hazugságokkal hívta fel a választókat, majd kiderült: a cég Tarlós István kampányfőnökének, Pesty Lászlónak a cége volt, és hívásaik egyértelműen Tarlós István főpolgármesteri ambícióit szolgálták.
“Talán még időben szólok: Tarlós úr, most túl messzire mentek” – zárta levelét Horn Gábor.

Mélyen hallgatna

Tarlós István válaszlevelében úgy vélekedett: “Érthető az SZDSZ egyre mélyebb kétségbeesése, hiszen már csak néhány nap, és az emberek véget vethetnek a hazugság politikájának.”
A Rinocérosz Kft. ebben a kampányban kezdettől fogva nem vesz részt – szögezte le a Fidesz népszavazási kampányának
vezetője.

Hazugságokat önök terjesztettek rólam, amikor konokul azt híresztelték, hogy megállapodást írtam alá a Jobbikkal – írta, hozzátéve: “Az pedig, hogy állítólag ki kinek telefonálgat a Tárki nevében, az nem a mi dolgunk”.

“Az SZDSZ-ben történtek alapján az Ön helyében én mélyen hallgatnék. Minden szaván érződik, hogy fél a népszavazás eredményétől” – zárta levelét az ellenzéki politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik