Belföld

Rendőrautót akartak leszorítani a tolvajok

Menekülés közben megpróbálták leszorítani az útról az őket üldöző rendőrautót a transzformátor-tolvajok Nyírteleken, de ennek ellenére elfogták őket.

A rendőrök vasárnap éjszaka figyeltek fel a gyanúsan megpakolt személyautóra a 38-as számú főúton, s megkülönböztető jelzést használva próbálták megállítani a járművet. Az autó sofőrje azonban nem állt meg, sőt a mellé hajtó rendőrkocsinak kormányozta járművét, s a rendőr csak az útpadkára lehajtva tudta elkerülni a karambolt.

Végül a járőrkocsi mégis csak megállásra kényszerítette az autót, amelynek utasai ekkor gyalog próbáltak elmenekülni, de nem jutottak messze, mind az öt férfit hamar elfogták. A kocsiban a rendőrök egy transzformátorból kiszerelt, rézből készült vezeték-tekercset találtak.

Az áramátalakító szétszerelésével a 20-35 év közötti férfiak 1,5 millió forint kárt okoztak. Az eddigi adatok szerint az öt férfinek több transzformátor megrongálásával és alkatrészeinek ellopásával is gyanúsítható. Ellenük lopás, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indult – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik