Belföld

Vér-nyomás: gyógyuláscirkusz

Új blog indult a FigyelőNeten: a Vér-nyomás című véleménygyűjtemény az egészségügyet is magába foglaló rendszer visszatérő konfliktusait villantja fel, középpontban a gyógyulással és a csaknem 100 éve mozdulatlan szisztémával.

A betegség ugyanis nem az egészség ellentéte – ez a kezdő állítás. Más állapot, amit nem te választasz. Ezekben a sorokban nem az egészségről vagy betegségről, hanem a gyógyulásról folyik majd a szó. A létezésnek arról a térközi állapotáról, amibe a betegségzűr sodor.

Ez a más állapot kódolva van a génjeidben, beadagolod az életmódoddal, a táplálkozással, a hajtással vagy a tunyasággal. Ahogy létezel.

Vagyis amikor magatehetetlen, kiszolgáltatott, elesett vagy, és éppen azért harcolsz magaddal, a szervezeteddel, a gyógyító műintézményekkel, a gyógydokik hierarchiájával, a szisztémával, hogy talpra állj. (Néha ezt épp az ellenükben éred el!)

És arról, hogy a környezeted: a családod, a szomszédaid, a barátaid, a városod, a régiód, a rendszered, az államod hogyan él vissza, vagy él ellened, vagy az érdekedben – mindezzel!

Ha gyakran tehetetlennek érezzük magunkat, annak legelőször is a csaknem száz éve mozdulatlan és mozdíthatatlan szisztéma az oka, amelybe belecsontosodtak a gyógyítók és segédeik. S amelyből mindenki fél mozdulni.

A gyógyítók újtól való félelmei miatt oly magas nálunk a halálozás: ebben vezetők vagyunk a világban!

Ez a Vér-nyomás blog rólad szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik