Belföld

Juhásznak a távolmaradás is megfelel

Nem valamilyen pártlojalitás miatt kell nemmel szavazni a március 9-ei népszavazáson, hanem azért, hogy színvonalasabb, versenyképesebb legyen az egészségügy - mondta az MSZP elnökhelyettese a szombati Nap-keltében.

Nem állítjuk úgy élére a dolgot, hogy ha igennel szavazol, akkor Orbánra (a Fidesz elnökére) szavazol, ha nemmel szavazol, akkor Gyurcsányra (miniszterelnökre) – közölte az elnökhelyettes, a szocialisták népszavazási kampányának koordinátora. Szerinte mindenkinek a “saját sorsát” kell mérlegre tennie, és eldöntenie, szeretne-e “valami jobbat, kulturáltabbat, színvonalasabbat, versenyképesebbet”.

Az MSZP elnökhelyettese arra a kérdésre, hogy pártja a szavazástól való távolmaradásra buzdít-e, hangsúlyozta: egy demokratikus párt nem mondhatja azt az embereknek, hogy ne menjenek el szavazni.

Úgy fogalmazott: Mi azt mondjuk, hogy szavazz nemmel, ha egyetértesz azokkal a dilemmákkal, amelynek eredményeképpen mi ilyen válaszokat fogalmaztunk meg. Ha meg nem, akkor sem ártasz nagyon sokat, ha nem mész el szavazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik