Belföld

A PSZÁF-tól jön az egészségügyi kormánybiztos

Juhász Istvánné, a Pénzügy Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) biztosítási és pénztári felügyelet igazgatóságának ügyvezető igazgatója lehet az egészségbiztosítási törvény végrehajtását felügyelő kormánybiztos – írja a Népszava.

A jelölttel szerdán tárgyalt a kormányfő, hétfőn hallgatják meg az MSZP vezetői, kinevezése utána történhet meg, előtte azonban koalíciós egyeztetést is tartanak.

A lap azt írja, a posztot kezdettől fogva nem politikusra, hanem szakemberre szerették volna bízni, és Juhász Istvánnét kormányzati körökön kívülről ajánlották. Feladata azonban szűkebb lehet az eredetileg tervezettnél, az egészségpénztárak kisebbségi részvénycsomagjáért felel majd, míg a törvény végrehajtási koordinátora Kis Péter kancelláriaminiszter lesz.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.