Belföld

Nem számít zavargásokra Szilvásy

A szakszolgálatoknak nincs információja arról, hogy erőszakos cselekedetekre készülnének szervezetek. A szélsőséges csoportok is törvényes keretek között tervezik akcióikat, ezért békés ünnepségre számít a titokminiszter.

Nem számít szélsőséges csoportok tevékenységére sem a március 9-i népszavazás napján sem pedig a március 15-i nemzeti ünnepen a nemzetbiztonsági szolgálat. „Továbbra is mindent megteszünk, hogy keresztülhúzzák olyan szélsőséges tényezők számítását, amelyek fenyegetéssel, megfélemlítéssel, gyújtogatással és politikai zsarolással próbálkoznak” – jelentette ki Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter.

A schengeni határok megnyitásával a terrorizmus elleni harcban a kockázatok nem nőttek, az Európai Unió tagállamaitól nem érkezett olyan információ, hogy Magyarország veszélyeztetettebb országgá vált volna a nemzetközi bűnszervezetek, terrorista csoportok vonatkoztatásában – mondta a titokminiszter a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napján tartott ünnepséget követően.

Szilvásy György szerint a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítése nem jelent semmilyen nemzetbiztonsági kockázatot. „Kockázat akkor lenne, ha nem épülhetne meg. A Nabucco és a Déli Áramlat nem egymással versengő, hanem két, egymást kiegészítő projekt” – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik