Belföld

A HospInvest nyerte az egri kórházpályázatot

Az önkormányzat hivatalos ülését mintegy tíz-húsz hangoskodó igyekezett megzavarni. Az egri megyeházat rendőrség is megerősített erőkkel biztosította.

A HospInvest Zrt. pályázatát nyilvánította az egri Markhot Ferenc Kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiirt pályázat nyertesévé a Heves megyei önkormányzat – született meg a döntés a testület pénteki, Egerben megtartott ülésén.

A Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülésén, amelyen a megyei kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiírt pályázatról döntöttek, dulakodás tört ki. Mintegy tíz-húsz ember próbálta megzavarni a köztestület munkáját. A hangoskodókat biztonságiak, illetve rendőrök akarták kivezetni.

Tüntettek az egri kórház privatizációja ellen - KÉPGALÉRIA

Tüntettek az egri kórház privatizációja ellen – KÉPGALÉRIA

Kisebb incidens is történt a megyeháza bejáratához felállított detektoros kapunál, ahol nézeteltérésbe keveredett a kórház sztrájkbizottságának elnöke az intézményt nagy erőkkel biztosító biztonsági cég munkatársaival.

A tenderre HospInvest Zrt., a Debreceni Egyetem adtak be pályázatot, illetve ajánlatot tett a működtetésre Eger város önkormányzata is. A tendert elbíráló bizottság a HospInvest pályázatának elfogadását javasolta korábban a megyegyűlésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik