Belföld

Orbán: Magyarországon puccs van

Magyarországon éppen puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen - mondta Orbán Viktor a szlovákiai Losoncon egy konferencián.

A Fidesz elnöke azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal “a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó” energiakérdésben. Az ellenzéki politikus szerint “van még teendő az előző rendszerből itt maradt romok, kártékony, rossz politikai reflexek és mentalítások eltakarításában”, nemcsak Szlovákiában, de Magyarországon is.

Ján Slota, a kormányhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt elnöke kedd este azt nyilatkozta, hogy szívesen elmagyarázná egy magyarországi televíziós műsorban, milyen veszélyeket hordoz Orbán esetleges hatalomra kerülése.

A szlovák pártvezető “nagymagyar sovinisztának, ultranacionalistának” nevezte Orbán Viktort, akinek szerinte az a célja, hogy megteremtse a szlovákiai magyarok autonómiáját, majd elcsatolja Dél-Szlovákiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik