Belföld

Kampányol az egészségügyi minisztérium

Tájékoztató kampányba kezd az Egészségügyi Minisztérium annak érdekében, hogy a lakosság figyelmét felhívják arra, hogy a vizitdíj nem adó, és annak összege nem emelkedik - mondta a szaktárca vezetője.

„A kormánynak kötelessége tájékoztatni a lakosságot vizitdíjügyben. A kampány jövő héten indul, és „válasz” a Fidesz „hazugságaira” – közölte Horváth Ágnes. Elmondása szerint a Fidesz korábbi választási ígéreteit – a több-biztosítós rendszer bevezetését és az orvosbérek 400 százalékos emelését – nem teljesítette.

Az Orbán-kormány idején az orvosok bére 58 százalékkal emelkedett, míg az MSZP-SZDSZ-kormány hat éve alatt 118 százalékkal nőtt – hasonlította össze a két kormány alatti bérnövekedést Horváth Ágnes. Az orvosbérek további növekedéséhez szükség van a vizit- és a kórházi napidíjra – hangsúlyozta.

Az egészségbiztosítási pénztárak megalapítása zajlik a Pénzügyminisztérium közreműködésével, továbbá folynak az egyeztetések az egészségügyi reform kormányzati felügyeletét kézben tartó kormánybiztos személyéről és feladatairól – mondta el a tárca vezetője a Liberális Egészségügyi Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik