Belföld

Porschéval akarta megvesztegetni a rendőröket

Egy budai bankautomata lecsapolóját akarták előállítani a kerületi járőrök, mire a férfi egy Porschét ajánlott fel, ha futni hagyják. Másik két társát is elfogták.

Múlt hét hétfőn, nem sokkal éjfél előtt érkezett bejelentés a XII. kerületi Rendőrkapitányságra, hogy a Böszörményi úton valaki jogosulatlanul vesz fel pénzt az egyik ATM bankautomatából.

A járőrök két percen belül a helyszínre érkeztek, majd arra lettek figyelmesek, hogy az egyik pénzfelvevő helyen egy férfi áll úgynevezett head-settel a fején. Mellette egy táska volt elhelyezve. Látszott az is, hogy billentyűzés közepette kommunikál valakivel.

A rendőrök meglepték a zavartan viselkedő férfit, és felszólították, hogy emelje fel a kezét, miközben az automata kiadott egy fehér színű – a szokásostól eltérő – kártyát. A férfi azonnal felajánlott angol nyelven előbb egy-, majd kétmillió forintot arra az esetre, ha a járőrök a további intézkedéstől eltekintenek.

Mivel látta, hogy ez nem jár eredménnyel, ezért a közelben parkoló Porsche Carrera gépkocsiját is felajánlotta. A rendőrök előállították, és hivatali vesztegetés miatt feljelentették a 22 éves orosz állampolgárt. 29 különféle hamis bankkártya került elő a ruházatából. Ezt követően nyomozás indult esetleges társai felkutatására.

Egy XII. kerületi házban sikerült elfogni további két orosz állampolgárt, akiktől további bankkártyák, Western Union átutalási bizonylatok és hamis útlevelek kerültek elő. Az asztalon négy és fél millió forint értékű forint és valuta volt. A náluk lévő iratok arra utaltak, hogy törvénysértő tranzakcióik célpontjai között több hazai bank is szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik