Belföld

Fokozatos lehűlés várható

Megnövekszik a felhőzet, és az előző napokhoz képest a hőmérséklet is lehűl: szerda reggel 5-8, délután 11-15 Celsius-fok várható. Esőre csak elvétve kell számítani.

Reggelre országszerte megnövekszik a felhőzet, délen jellemzően borult, máshol erősen felhős lesz az égbolt. A délelőtti órákban északnyugaton, nyugaton kialakulhat gyenge eső, jelentősebb mennyiségű csapadékra azonban nem kell számítani – írja az Időkép.hu. A délnyugati szelet többfelé élénkebb lökések kísérhetik, a hőmérséklet 5–8 Celsius-fok közé süllyed.

Napközben is folytatódik a borongós idő, helyenként jelentéktelen csapadékkal. A légmozgás a Dunántúlon nyugatira fordul, kelten marad a délies szél, melyet itt időnként erősebb lökések is kísérhetnek. A hőmérsékletek valamelyest elmaradnak az előző napokban mértektől, azonban így is 11 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök reggel délnyugaton továbbra is előfordulhat kisebb eső, szitálás. Ezeken a helyeken túlnyomórészt borult, az ország többi részén változóan felhős időre számíthatunk. A légmozgás északnyugatira fordul, és megélénkül, 2-6 fok lesz. Napközben tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, kora délután 8-12 Celsius-fok közelében alakul a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik