Belföld

Népszavazás: 3 ezren voksolnak külföldön

Várhatóan több mint háromezren voksolnak majd a március 9-i háromkérdéses népszavazáson a külképviseleteken. Közülük a legtöbben, majdnem négyszázan Londonban adják le szavazatukat.

Az Országos Választási Iroda (OVI) világhálós honlapján közzétett, vasárnap délig összesített adatok szerint 3 009 választó jelezte, hogy Magyarország 96 kijelölt külképviseletének egyikén kíván majd szavazni. A külképviseleti névjegyzékbe vétel határideje pénteken délután négy órakor járt le, a választók eddig jelezhették, hogy március 9-én más állam területén tartózkodva is szavazni kívánnak.

A 96 külképviseleti szavazóhely egyetlen szavazókörnek számít. A belföldi szavazókörök száma pedig 10 951. A választásra jogosultak száma 8 millió 56 ezer, közülük 3 ezren jelezték péntekig, hogy külföldön kívánnak élni választói jogukkal.

A legtöbben, 399-en Londonban, 268-an Brüsszelben, valamint 159-en Rómában járulnak majd az urnákhoz. Száz feletti szavazó jelezte még, hogy Bécsben, Münchenben, Párizsban, Dublinban és Szarajevóban adja le voksát. Egyetlen szavazót várnak majd Brazíliavárosban, Buanos Airesben, Damaszkuszban, Hanoiban és Szöulban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik