Belföld

Megerőszakoltak egy 80 éves nénit

Megerőszakoltak és kiraboltak egy 80 éves asszony szombaton hajnalban a Heves megyei Tarnaörsön. A 20 éves támadót még a helyszínen elfogták.

A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható 20 éves helybeli férfit a rendőrök a helyszínen elfogták és kezdeményezték előzetes letartóztatását – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Soltész Bálint elmondta, hogy a gyanúsított hajnali 3 órakor betörte a sértett lakásának ajtaját, egy konyhakéssel fenyegetőzve megerőszakolta az idős asszonyt, majd 11 ezer forintjának átadására kényszerítette.

Ezt követően azt követelte áldozatától, hogy főzzön neki egy kávét. A nő hozzá is látott, ám eközben kiszökött a házból és segítséget kért a szomszédjától, aki értesítette a rendőrséget.

A perceken belül a helyszínre érkező rendőrök még a lakásban elfogták a gyanúsítottat. Kihallgatása során kiderült, hogy két órával korábban már megpróbálkozott egy másik magányos asszony kirablásával is, akkor sikertelenül.

A férfi ellen rablás, erőszakos közösülés, személyi szabadság megsértése valamint két rendbeli magánlaksértés bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Hevesi Rendőrkapitányság – közölte Soltész Bálint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik