Belföld

Halálos baleset és lakástűz hajnalban

Halálos kimenetelű baleset történt a Veszprém megyei Halimba és Szőc közötti úton szombaton hajnalban, Szegeden pedig egy idős nő halt meg füstmérgezésben.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy a 7315-ös úton két személyautó ütközött, egy ember a helyszínen életét vesztette, egy megsérült.

Halálos áldozatot követelt egy tűzeset is Szegeden. A tűzoltókat valamivel éjjel egy óra után riasztották egy lakótelepi ház VI. emeleti lakásához, ahol egy televízió és a tv-állvány gyulladt ki. A lakásban tartózkodó idős hölgy a tűzoltók kiérkezése előtt füstmérgezésben meghalt.

Tűz ütött ki egy fővárosi, XIV. kerület Czobor utcai lakóépületben is. Az 50 négyzetméteres épület egyik szobája teljesen kiégett, az épületben tartózkodó két főt a mentők elszállították.

Egy használaton kívüli földgázkúthoz is riasztották a katasztrófavédelmet valamivel éjfél után. A békés megyei Gyomaendrőd és Dévaványa közötti kút meghibásodott tömítése miatt kifújt a gáz, gázkitörés azonban nem volt. A hibát a Mol szakemberei helyrehozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik