Belföld

Fél nap alatt elfogták a gyilkost

Alig fél nap leforgása alatt a rendőrség elfogta, majd őrizetbe vette azt a 32 éves férfit, aki Jászberényben megölt egy idős nőt - közölte a rendőrség.

A 85 éves asszonyt pénteken délután találtak holtan jászberényi tanyájának udvarán, és miután a rendőrség bűncselekmény gyanúját feltételezte, azonnal megkezdte a nyomozást – tette hozzá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Szabó Zita rendőr főhadnagy elmondta: ezen az ügyön kívül egy másik bejelentés is érkezett a jászberényi rendőrség ügyeletére, miszerint egy helybéli férfi egy közeli vendéglátóhelyen pénzt követelve bántalmazta a pultos hölgyet, majd a bevétellel távozott.

A rendőrség a begyűjtött információk alapján a két bűncselekményt összefüggésbe hozta, és a nyomozás során egyre több olyan adat gyűlt össze, amely a büntetett előéletű O. Sándorra terelte a gyanút.

A sajtóügyeletes közölte: a férfit a szombat reggeli órákban elfogták, őrizetbe vették, és nyereségvágyból elkövetett emberölés, és rablás bűntettének alapos gyanúja miatt kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik