Belföld

Kósa Lajos nem ránt kardot

Kósa Lajos nem kíván „harcba indulni” a miniszterelnöki székért, amelyre egyébként Orbán szerint négy alkalmas személy is van a Fideszben – hangzott el a debreceni polgármester és a városban kampányoló pártelnök nyilvános beszélgetésén.

A két politikus az újságírók előtt kedélyesen beszélgetett egymással, láthatóan nem árnyékolta be a viszonyukat a debreceni polgármesternek a HVG csütörtöki számában közzétett interjúja. Tetszett az interjú – mondta a Fidesz elnöke. „Lajos mindig is szórakoztató interjúalany, jó olvasni a vele készült interjúkat” – fogalmazott. Orbán Viktor szerint a csütörtökön megjelent Kósa-interjúból is kiderül, hogy a Fidesz komoly értéket képvisel Magyarország számára, több tehetséges helyi és országos vezetője van.

A pártelnök élvezettel olvassa a Kósa-interjúkat (fotó: MTI)

A pártelnök élvezettel olvassa a Kósa-interjúkat (fotó: MTI)

A pártelnök hozzáfűzte: a Fidesz három kormány számára is alkalmas szakemberrel, vezetővel rendelkezik, beleértve a miniszterelnök-jelölteket is. Utóbbi posztra Orbán Viktor Varga Mihályt, Kósa Lajost, Pokorni Zoltánt és Navracsics Tibort nevezte meg esélyesként. „Én még Orbán Viktort is megneveztem az interjúban, de azt kihúzták” – toldotta meg Kósa Lajos. Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke ugyanakkor nyilvánvalóvá tette, hogy ha ebben a kérdésben nincs konszenzusos döntés, szó sincs arról, hogy bárki egyéni ambíciókat tápláljon.

„Nem rántasz kardot?” – fordult Orbán Viktor Kósa Lajoshoz, aki azonnal válaszolt: „egyáltalán nem!”. Orbán Viktor azzal zárta le az ügyet, hogy ez most nincs napirenden, az erőiket a népszavazásra koncentrálják. A Fidesz elnöke csütörtökön előbb gazdasági fórumon vesz részt Debrecenben, majd délután egyetemi hallgatókkal találkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik