Belföld

Bankárt akart zsarolni egy APEH-dolgozó

Az APEH egyik volt munkatársa két társával 50 millió eurót, azaz mintegy 12,5 milliárd forintot akart kizsarolni egy meg nem nevezett magyarországi pénzintézet egyik vezetőjétől – írta a Népszabadság.

Egy volt APEH-dolgozó is érintett minden idők legnagyobb értékű zsarolási ügyében. A lap információi szerint ő szerezte meg azokat a dokumentumokat, amelyek egy, a bank közreműködésével lebonyolított ingatlan-adásvétellel összefüggésben 1998-1999-ben lefolytatott vizsgálat megállapításait tartalmazták.

A zsarolók tavaly novemberben a bankvezetőnek írt e-mailben azzal fenyegetőztek: nyilvánosságra hozzák a dokumentumokat, ha a bank nem fizet nekik 50 millió eurót, mintegy 12,5 milliárd forintot. A bankár a rendőrség segítségét kérte, s a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a közelmúltban elfogták a zsarolókat.

A Népszabadság forrásai szerint a tíz évvel ezelőtti vizsgálat, amelyet állítólag még a közben megszüntetett APEH bűnügyi igazgatósága kezdett meg, nem tárt fel olyan körülményeket, amelyek büntetőeljárás megindítását vagy más intézkedést indokoltak volna a banknál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik