Belföld

Szüleihez került a késelő fiú

A csíkszeredai törvényszék döntött úgy, hogy a tizenegy éves fiú nem kerül állami intézménybe, hanem a családjához tér vissza.

Hazakerült szüleihez az a gyergyószentmiklósi gyermek, aki Budapesten bűncselekményeket követett el – közölte Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Hatóság igazgatója. Elekes korábban több ízben is jelezte, hogy az intézmény támogatni fogja a kisfiú visszatérését családjához. A gyerek Magyarországról történt átszállítása után átmenetileg egy csíkszeredai intézményben tartózkodott.

A gyermeket hazaszállították a családjához Gyergyószentmiklósra – mondta az igazgató, aki tanúja volt a családi találkozás örömének. Az igazgató beszámolt arról is, hogy felvették a kapcsolatot a Hargita megyei tanfelügyelőséggel. A gyermeket ugyanis megpróbálják bekapcsolni a Második esély elnevezésű felzárkóztatási programba, amelynek célja az írástudatlanság felszámolása a hátrányos helyzetű közösségekben.

G. I.-t januárban fogták el Budapesten, miután bántalmazott egy nála négy évvel idősebb gyermeket, hogy elvegye annak MP3-as lejátszóját. Több mint egyéves alvilági garázdálkodása alatt a fiú elhíresült a budapesti rendőrség, a gyermekvédelem és a lakosság körében. A hazatoloncolását követő napon is kiszökött az intézményből, ahol ideiglenesen elhelyezték, de a rendőrségnek rövid időn belül sikerült újból elfognia őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik