Belföld

Nem hirdet új programot Gyurcsány

A Népszava információi szerint nem új programot, hanem új szakaszt hirdet meg a politikában a miniszterelnök a parlamenti évértékelő beszédében.

A lap értesülése szerint Gyurcsány Ferenc azt hangsúlyozza majd, hogy az egyensúlyteremtés és a reformok beindítása után a gyarapodó Magyarország megteremtése a cél. Ennek része az egyéni gyarapodás elősegítése egy új kormányzati program segítségével, s hogy az állami vállalatokban tulajdonrészt szerezhetnének a vagyontalan polgárok is. Várhatóan arról is szó lesz, hogy a ciklusban a kormány már nem tervez több átfogó, erős társadalmi megrázkódtatást okozó reformot.

Új szakaszként jellemzi a Népszava értesülése szerint a miniszterelnök évértékelő beszédében a parlamenti ciklus hátralévő második felét. Gyurcsány Ferenc a lap szerint nem ígér nagy léptékű adócsökkentést, és nem jelent be újabb nagyszabású, a társadalom egészét érintő reformot. Helyette nyugodt, építkező, az ország versenyképességét növelő, az adó- és járulékterhelést fokozatosan, de érzékelhetően mérséklő, munkahelyteremtő politikát helyez majd előtérbe.

Parlamenti évértékelő beszédének fő mondanivalója a “gyarapodó Magyarország”, a polgárrá válás, az új magyar polgárosodás megteremtése lesz – írta a Népszava.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik