Belföld

Két feljelentés az SZDSZ elnökválasztása ügyében

Csalásgyanú miatt ketten tettek feljelentést az SZDSZ elnökválasztása ügyében. Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere a feljelentés mellett Kóka János azonnali távozását szorgalmazza. Ha bebizonyosodik a csalás, a liberálisok új tisztújító gyűlést hívnak össze.

Még a hétvégén tett feljelentést közokirat-hamisítás gyanújával ismeretlen tettes vagy tettesek ellen Szerdahelyi Szabolcs a Deport ’56 elnöke, amiért felmerült, hogy a borsodi liberális küldöttek közül olyasvalaki nevében is szavaztak a tavalyi tisztújításon, aki el se ment a tanácskozásra – írja az Index.

Hétfőn reggel Mali Zoltán Drávapiski polgármestere is feljelentést tett ugyancsak okiarthamisítás gyanújával. Mali az Indexnek úgy nyilatkozott: pártjának az az érdeke, hogy a hatóságok minél hamarabb kiderítsék, mi történt tavaly márciusban a liberálisok tisztújításán. Mali ezen kívül petíciót küldött az SZDSZ ügyvivői testületének harminc baranyai párttársával együtt, ebben Kóka János azonnali távozását szorgalmazzák. A párttagok ugyanis úgy vélik, Kóka illetigim, s a legjobb volna ha haladéktalanul távozna.

Ha bebizonyosodik, hogy szervezett választási csalás történt a Szabad Demokraták Szövetségének tavalyi elnökválasztásán, új tisztújító küldöttgyűlést fognak összehívni – jelentette ki Gusztos Péter ügyvivő. A független vizsgálatot Jüttner Csaba, a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke folytatja le, a folyamatot az SZDSZ országos tanácsa és ügyvivői testülete, s a két leginkább érintett politikus – a két egykori elnökjelölt – Fodor Gábor és Kóka János is felügyelheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik