Belföld

Fegyvert fogtak Horváth Ágnesre

Az egészségügyi miniszterre egy kormányellenes tüntető fogott fegyvert Vecsésen, amikor a tárcavezető szülővárosába látogatott. A miniszter megrémült, amikor meglátta a fegyver csövét. A demonstráló egy régi pisztolymásolattal ijesztette meg – írta a Blikk.

Horváth Ágnest egy 20-30 fős tüntetőcsoport fogadta Vecsésen síppal, dobbal, árpádsávos zászlókkal. Az egyik demonstráló – Sz. Attila, aki a MIÉP színeiben indult a 2006-os önkormányzati választáson – egy pisztolyt fogott a miniszterre, amikor Horváth ellátogatott az idősek gondozási központjába, amelynek belső udvarán működik a helyi MIÉP-iroda.

Az incidensre a résztvevők másként emlékeznek vissza. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság elmondása szerint a rendőrök leteperték a fegyvernek látszó tárggyal hadonászó férfit, mivel az egészségügyi miniszter igencsak megijedt. A szemtanúk szerint azonban a rendőrök nem bántották Sz. Attilát, aki szerint Horvát Ágnes még mosolygott is a játékpisztolyon, noha néhány méterre álltak tőle.

„A pisztolyreplikákat betettem a kabátomba, és kiabáltunk Horváth Ágnesnek, hogy itt vannak a magyar betyárok. Majd invitáltuk, hogy igyon meg velünk egy üdítőt, nem értem, mitől ijedt volna meg” – nyilatkozta a lapnak Sz. Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik