Belföld

Eladnák a katonai szolgálatok székházait

Elköltöztetné a katonai nemzetbiztonsági szolgálatokat a honvédelmi miniszter, és az így felszabaduló értékes budai székházépületeket értékesítenék – értesült a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a szolgálatok vezetőivel még tart az egyeztetés a költözésről, de Szekeres Imre honvédelmi miniszter állítólag még ebben az évben szeretne megállapodni a székházak kiürítéséről.

A miniszter csak úgy tarthatta a katonai nemzetbiztonsági szolgálatokat a felügyelete alatt, ha jelentősen csökkenti azok működésének költségeit. Első lépésben mérsékelték a katonai elhárítás és felderítés költségvetését, az idén pedig azt tervezik, hogy kiköltöztetik ezeket a szolgálatokat azokból az épületekből, ahol jelenleg székelnek – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Katonai Biztonsági Hivatal egy rendkívül értékes budai ingatlanban működik a Gellért-hegy oldalában, a Katonai Felderítő Hivatal szintén milliárdos értéket képviselő, XI. kerületi, Bartók Béla úti épülete pedig korszerűsítésre szorul. Az ingatlanok eladásából azonban jelentős bevételt szerezhetne az állam, amelyet a honvédség fejlesztéseire is el lehetne költeni – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik