Belföld

Orbán: a kormánypárti szerep felé mozdulunk

Orbán Viktor szerint a Fidesz feladata ma már nem a klasszikus ellenzéki feladat, hanem munkájukat a leendő nagy kormánypárti szerep felé való elmozdulás jellemzi.

“Az én érzésem az, hogy persze közjogi értelemben a parlamentben ellenzékben vagyunk, de az emberek már nem azt várják tőlünk, hogy ellenzékben legyünk, hanem azt várják, hogy (…) mi legyünk az új irány. Hogy mondjuk meg, mutassuk meg, merre, hogyan” – jelentette ki a pártelnök a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című, felvételről sugárzott műsorában.

Orbán szerint a népszavazás hatását nehéz felmérni. Úgy vélte, az hogy milyen jelentős, vagy elhanyagolható következménye lesz a népszavazásnak, attól függ, mennyien mennek el, és hogyan szavaznak.

A szabad demokraták kampányára vonatkozó megjegyzésre azt mondta, hogy szerinte az SZDSZ azt állítja: olyan, mindenki számára elérhető oktatás és egészségügy, mint ami a diktatúrában volt, a szabadságban nem lehetséges.

“Ez a szabadság világa elleni támadás, ami egy liberális párt esetében azért több mint bájos” – fogalmazott Orbán Viktor. Mint mondta, ha jó, ha felelős kormánya van az országnak, akkor a szabadság rendje jobb oktatási és egészségügyi rendszert tud biztosítani az embereknek, mint amilyenre a diktatúra képes volt. Aki ezt nem vállalja, az – kimondva vagy kimondatlanul – a diktatúra mellett érvel – jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik