Belföld

Beperli az Indexet Gyurcsány?

Gyurcsány Ferenc jogászai elemzik, hogy indítsanak-e peres eljárást az Index ellen. Az internetes lap szerint a Fortus Rt. nevében is állított ki egy vállalkozó hamis számlákat. A kormányszóvivő szerint Gyurcsánynak nincs köze az ügyhöz.

Az Index arról írt, hogy egy békéscsabai vállalkozó a kilencvenes évek második felében összesen több milliárd forint értékben állított ki hamis számlákat olajkereskedő cégek, köztük a Fortus Rt. nevében. A cég 1995-ben alakult 45 százalékban a Gyurcsány Ferenc cégcsoportjába tartozó Altus Rt. tulajdonaként.

Gyurcsány Ferencnek semmi köze a Fortus-ügyhöz, minden a céggel foglalkozó eddigi vizsgálat azt állapította meg, hogy a miniszterelnök tiszta – közölte a kormányszóvivői iroda, amely szerint az írás alkalmas arra, hogy alapot adjon újabb ellenzéki vádaskodásoknak, egy esetleges hazug, lejárató kampánynak.

Az elmúlt években több oknyomozó riport is foglalkozott a Fortus Rt. körüli hírekkel, amelyek rendre arra a következtetésre jutottak, hogy Gyurcsány Ferencnek semmi köze ezekhez – szögezték le. A kormányszóvivői iroda véleménye szerint az internetes portál írása sem tartalmaz új elemet a kormányfővel kapcsolatban, arra azonban alkalmasnak látszik, hogy kabátlopási ügybe keverjék, és alapjául szolgáljon újabb ellenzéki vádaskodásoknak, egy esetleges hazug, lejárató kampánynak.

Nehéz lenne cáfolni azokat a vélekedéseket is, hogy az időzítés nem véletlen: a cikk hajnalban, egy nappal a miniszterelnök parlamenti beszéde előtt jelent meg a hírportálon, amely néhány nappal korábban nyilvánvalóan félrevezető információkat közölt a várható bejelentésekről – állítja a szóvivői iroda, utalva arra, hogy a portál szerint a miniszterelnök egy tízpontos adócsomagról beszél majd hétfőn a parlamentben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik