Belföld

Miről szól a népszavazás?

Az MSZP vezetői szerint a március 9-i népszavazás nem a feltett kérdésekről szól, hanem a Fidesz hatalmi ambícióról. Erről Kiss Péter és Juhász Ferenc beszélt az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának országos értekezletén.

A vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról döntő népszavazás nem e kérdésekről, nem az emberekről, hanem a kezdeményezőkről szól, akiknek a kérdésekre nincsenek is válaszaik, csak annyit tudnak mondani, “nem, nem, soha” – közölte Kiss Péter kancelláriaminiszter, a platform elnöke a Vasas Szakszervezeti Szövetség székházában tartott rendezvényen.

Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese, népszavazási kampányának koordinátora szerint ez a népszavazás hatalmi ambíciókhoz kötődő politikai eszköz, és az MSZP-nek a kampány során az a célja, hogy a társadalom minél szélesebb körét elérje, és azt mondja mindenkinek, hallgasson a józan eszére.

A Fidesz szóvivőjének MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kormány a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével arra kényszeríti az embereket, hogy immár másodszor fizessenek azért, amiért egyszer már járulék formájában megfizettek. A tandíjjal pedig azt üzeni a kormány a fiataloknak, hogy nem a tudás és nem a szorgalom számít, hanem a szülők pénztárcájának vastagsága.

“A népszavazáson az emberek igent mondhatnak a tudásra, az egészségre és a felelős kormányzásra. Siker és jövő kéz a kézben járnak, a jövő pedig igennel kezdődik” – fogalmazott közleményében Szijjártó Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik