Belföld

Megalakult a Pécs 2010 művészeti tanácsa

A Hiller István szakminiszter és Tasnádi Péter pécsi polgármester által felkért művészeti vezetőkből és kulturális szakemberekből álló testület március 1-jén kezdi meg működését, feladata a 2009-2010-es programok kialakítása, felügyelete lesz.

A 2010-es pécsi EKF-program művészeti tanácsának tagja Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok ügyvezető igazgatója; Koncz Erika, a Magyar Iparművészeti Múzeum főigazgató-helyettese; Lauter Éva, a Balassi Intézet főigazgatója; Pál Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész, Giorgio Pressburger író, rendező és Vincze János rendező, a Pécsi Harmadik Színház igazgatója.

A testület feladata a végleges kulturális stratégia és programterv kidolgozása – az eddigi javaslatoknak, a Pécs város által készített győztes pályázat megfelelő elemeinek a figyelembevételével.

A művészeti vezetőkből és kulturális szakemberekből álló testület létrehozásáról még február 4-én állapodott meg a kulturális miniszter és Pécs polgármestere, azzal hogy tíz napon belül konszenzussal megalapítják a szakértői testületet. A szakértői testület veszi át a tavaly november végén lemondott művészeti igazgató, Méhes Márton feladatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik