Belföld

Ma van a felvételi határideje

A köz- és felsőoktatásban tanuló diákoknak egyaránt a mai az utolsó nap, hogy beadják a jelentkezéseiket a középfokú oktatási intézményekbe, az érettségi vizsgákra, a felsőoktatásban pedig az alap-, az egységes osztatlan vagy a felsőfokú szakképzésre.

Az eljárásokban csak azok vehetnek részt, akik időben leadják a jelentkezéseiket. Aki 2008 szeptemberétől valamilyen középfokú iskolában akar továbbtanulni, annak péntekig kell a jelentkezési lapokat elküldenie a választott nevelési-oktatási intézményekbe, a tanulói adatlapot pedig a Felvételi Központba.

Annak, aki 2008-ban a május-júniusi vizsgaidőszakban kíván érettségi vizsgát tenni, szintén péntekig kell jelentkeznie. A középiskolások jelentkezésüket saját középiskolájukban intézik. Aki nincs tanulói jogviszonyban, vagy korábban már szerzett érettségi bizonyítványt, és élni kíván a vizsga lehetőségével, szintén az Oktatási Hivatal honlapján tájékozódhat.

Aki 2008 őszétől a felsőoktatásban alapképzésben, egységes osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben kíván továbbtanulni, szintén február 15-éig adhatja be a jelentkezési lapját.

A beadással kapcsolatos minden információ megtalálható a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2008. szeptemberben induló képzések című kiadványban, valamint az Országos Felvételi Információs Központ honlapján, illetve a január végén megjelent kiegészítő felvételi kiadványban.

Az érettségi és a felsőoktatási felvételi jelentkezés – bár egymással szorosan összefügg – két külön eljárás, így a jelentkezés is külön-külön, sajátos szabályok szerint történik. A felvételi eljárásban szakonként más és más vizsgatárgyak érettségi eredményét veszik figyelembe. Erre az érettségi jelentkezésekkor külön figyelmet kell fordítani – figyelmeztet az oktatási tárca.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik