Belföld

Kapolyi: többen átlépnek az MSZDP-be

Az MSZP-tagok közül sokan lépnek át a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba, és ez is hozzájárulhat az MSZDP megerősödéséhez - jelentette ki Kapolyi László, az MSZDP elnöke.

Az átlépések és az új belépők igazolják, hogy az emberek közül mind többen látnak húzóerőt a szociáldemokrata pártban – fogalmazott a politikus, egykori ipari miniszter. Valóban előnyös lehet, ha a baloldal két lábbal áll a talajon. Ezáltal lehetőség nyílik az MSZP bizonyos kísérő jelenségeinek ellensúlyozására, a baloldali értékek erősítésére – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a szociáldemokrata pártot nem köti az SZDSZ-szel koalíciós szerződés, így el tud határolódni a neoliberalizmustól, megfogalmazhatja fenntartásait a szociálliberalizmussal szemben, valamint határozottan kiállhat a szociáldemokrácia értékrendje mellett.

Mint az ország egyik legvagyonosabb embere, jelenleg saját pénzéből finanszírozza pártja működését, mert egyéb anyagi forrás jobbára nem áll rendelkezésre. Ugyanakkor nem ragaszkodik a vezető szerephez, és amint a helyzet úgy kívánja, szívesen átadja a helyét „egy rátermett fiatal politikusnak, aki sikerre viheti a pártot, és kiérdemli a támogatók bizalmát”.

Az egységesen felálló baloldalnak lehet esélye a versengésben, az MSZDP azonban meg kívánja őrizni önállóságát, mégpedig az MSZP-vel kötött megállapodás szellemében – fejtette ki az MSZDP vezetője a 2010-es választásról szólva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik